Елитен професор обясни защо ГЕРБ заложи на журналист за кандидат за

...
Елитен професор обясни защо ГЕРБ заложи на журналист за кандидат за
Коментари Харесай

Проф. Коларова обясни защо ГЕРБ заложи на Хекимян за кандидат за кмет на София

Елитен професор изясни защо ГЕРБ заложи на публицист за претендент за кмет на София.

Кандидатите за кмет на София към момента не са посочили капацитета си да бъдат представители по избрана стратегия. За Антон Хекимян това е изцяло естествено, тъй като номинацията му е от през вчерашния ден. Но претендентът на ПП-ДБ към момента не е влезнал в спор всъщност. Това съобщи в ефира на Nova News политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея Вили Лилков е осведомен в дълбочина с проблемите на столицата, до момента в който при Васил Терзиев участва повече нереалното говорене, а „ на софиянци би трябвало да им приказваш в конкретика “.

Относно избора на ГЕРБ да повдигнат кандидатурата на журналиста Антон Хекимян проф. Коларова видя в това опит да се привлекат повече периферни гласоподаватели.

От ГЕРБ заложиха на умеенето му, че може да приказва обществено. Смятам, че в известна степен това е някакъв опит или маркетингово изследване, в случай че щете. При предходните претенденти на ГЕРБ, които също бяха непартийни – проф. Герджиков и проф. Габровски, им липсваше обществената връзка, те не насочиха нито едно обръщение, разяснява политологът.

Проф. Коларова видя в кандидатурите на ПП-ДБ и на ГЕРБ също по този начин и блян да се привлекат гласоподаватели, които по принцип са пасивни, както и ориентировка към по-младото потомство в София.

Любомир Стефанов за идната предизборна акция: Ще бъде зрелищно

По думите ѝ Хекимян през годините е показал доста ясна обществена позиция по отношение на ГЕРБ и тя не е била в поддръжка на партията на Бойко Борисов.

„ Той е определен точно тъй като доста остро, от време на време даже не в границите на журналистическата приемливост, е подлагал на критика ръководството им “, сподели тя.

За Хекимян не е единствено значимо, че е работохолик и упорит. За разлика от проф. Герджиков и проф. Габровски, които можеха да се върнат на професионалните си позиции, за Хекимян връщане обратно няма, по тази причина и оглавява листата. Тук има персонален залог, това е доста огромен житейски избор, обясни проф. Коларова.

Тя предвижда, че е малко евентуално да има развръзка в София още на първия тур.

Относно Ваня Григорова, политологът показа, че тя е издигната, с цел да подсигурява достойното показване на Българска социалистическа партия на локалния избор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР